Skip to main content

Pianoles en UV-C luchtdesinfectie

  Case pianolerares
  Veilig muziek maken & onderwijzen

  Pianoles in coronatijd

  Kan UV-C luchtdesinfectie ervoor zorgen dat ik op een veilige manier pianoles kan geven tijdens de corona pandemie? Dat is de vraag die wij vanuit pianolerares Mevrouw Van Lith gesteld kregen.

  Bij haar pianolessen zitten leraar en leerling niet aan dezelfde piano, er staan namelijk 2 piano’s opgesteld, maar deze vallen wel binnen de gestelde 1,5 meter. Hoe kan dit op een veilige manier zowel voor leraar als leerling?

  Standaard desinfectie methoden

  Versus UV-C luchtdesinfectie

  Het meest gebruikelijk voor beginnende leerlingen is om wekelijks een half uur les te nemen. De lessen zorgen ervoor dat je op niveau blijft, structuur houdt en jezelf blijft ontwikkelen. Kortom lessen zijn van essentieel belang.

  Mevrouw Van Lith maakte al gebruik van de standaard desinfectie middelen en had hiernaast ook nog geïnvesteerd in een plexiglas afscheiding tussen haarzelf en de leerlingen. Toch voelde zij nog de noodzaak om op zoek te gaan naar verdere oplossingen om voor zichzelf en haar leerlingen de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken. Hierdoor kwam zij bij Baaijens UV-C Solutions uit.

  Case pianolerares

  ‘Na de aanschaf van het apparaat geef ik les met een veilig gevoel, je kunt er niet alleen bij pianospelen maar zou er zelfs naast kunnen slapen zo geruisloos is deze in gebruik’

  Mevr. R. van Lith,
  Pianolerares
  UV-C Luchtdesinfectie bij pianolerares
  ULE500 als oplossing

  Wensen en specifieke ruimte

  Na een eerste telefonisch contact werd een bezoek van onze product specialist ingepland. Tijdens dit bezoek werden de verdere wensen geïnventariseerd en de ruimte goed bekeken. Naar aanleiding van het telefonisch contact hadden we een ULE500 meegenomen om ter plekke te demonstreren.

  De ULE500 heeft als groot voordeel dat deze zeer stil werkt aangezien deze is uitgerust met een uiterst stille ventilator. Leerlingen mogen natuurlijk geen geluidshinder ondervinden van de unit. Dat maakt de UV-C luchtdesinfectie ideaal voor deze pianoles ruimte.

  Mevrouw Van Lith was hier zo van overtuigd dat de luchtdesinfectie unit meteen geplaatst kon worden. Intussen maakt zij alweer enkele maanden naar volle tevredenheid gebruik van deze effectieve manier van luchtdesinfectie middels UV-C.

  Bekijk de video