Skip to main content

Lucht en oppervlakte desinfectie Siroperie Meurens

  UV-C desinfectie bij Siroperie Meurens
  Siroperie Meurens

  Desinfectie in voedingsindustrie

  De coronapandemie heeft de aandacht voor desinfectie in de voedingsindustrie alleen maar groter gemaakt. Men hoeft daarvoor echter niet noodzakelijk te grijpen naar chemicaliën. Siroperie Meurens in Aubel, België bekend als producent van de Echte Luikse Stroop klopte daarom bij ons aan.

  Inventarisatie ruimte

  Condensatie productieproces

  Zij gebruiken een spiraalkoeler om hun producten meteen na productie van 60 à 70°C terug te koelen naar kamertemperatuur. Nadat de producten een temperatuur van ca. 20°C hebben bereikt, kunnen deze worden voorzien van een deksel en verder worden verpakt. Door de condensatie tijdens dit proces bestaat het risico op schimmelvorming. Schimmels en gisten gedijen namelijk goed bij een hoge luchtvochtigheid in combinatie met hogere temperaturen.

  UV-C desinfectie bij spiraalkoeler
  UV-C systeem TR1200 voedingsindustrie
  TR 1200

  De oplossing

  Ons advies hierbij was om een 4-tal TR 1200 UV-C lampen te installeren. Dit systeem is gemaakt voor gebruik in ruimtes met een hoge luchtvochtigheidsgraad. De UV-C verlichting is op een aantal plaatsen opgehangen zodat schimmels, sporen en bacteriën in de lucht worden geïnactiveerd tot 99,99%. Door de splinterbeveiliging voldoen de lampen aan de belangrijke IFS en HACCP normen.

  Patrick Meurens van Siroperie Meurens geeft aan dat sinds het gebruik van UV-C verlichting er geen schimmels en gisten zijn aangetroffen. Dat maakt hem een tevreden gebruiker.

  Gerelateerde producten