Skip to main content

UV-C desinfectie bij Modevakschool

  Installatie UV-C luchtdesinefctie unit DT 1000 Desinfectie toren | Baaijens UV-C Solutions
  Praktijkonderwijs

  Tijdens de corona crisis

  Scholen en instellingen hebben al maanden zorgen over de continuïteit van het onderwijs en over leerachterstanden van leerlingen en studenten tijdens de huidige corona crisis.
  Leerlingen en studenten in het (voorbereidend) middelbaar beroepsonderwijs werden extra hard getroffen, vanwege de praktische aard van het onderwijs. Het gebrek aan fysiek onderwijs leid ertoe dat studenten steeds minder kans krijgen zich volwaardig te ontwikkelen en voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit de resultaten van een onderzoek naar de effecten van COVID-19 op het onderwijs. (bron Inspectie van het onderwijs nieuwsbericht 24-11-2020)

  UV-C desinfectie bij modevakschool

  Modevakschool Kuijpers

  Modevakschool Kuijpers uit Oss die ook lessen verzorgd van praktische aard liepen tegen deze problemen op en wilden daarnaast de veiligheid en gezondheid van de studenten en leerkracht kunnen waarborgen. Zodat gezondheidsklachten door virussen zoveel mogelijk worden beperkt.

  In een artikel van het Brabants Dagblad werd hun aandacht getrokken door de UV-C desinfectie oplossingen die Baaijens UV-C Solutions hierin kan bieden. Na een eerste telefonisch contact, werd een afspraak gemaakt om op locatie te bekijken wat de beste UV-C oplossing uit ons brede assortiment zou kunnen zijn en wat dieper in te gaan op UV-C lucht en oppervlakte desinfectie.

  ULE500 UV-C lucht desinfectie unit

  Met UV-C verlichting kunnen we de strijd tegen bacteriën, virussen, schimmels en sporen aangaan.
  UV-C heeft namelijk een effectiviteit van 99,999% in de eliminatie van o.a. virussen. Hiermee kunnen we een zo hoog mogelijke bescherming bieden naast de standaard geadviseerde voorzorgsmaatregelen.

  Voor de specifieke ruimte van Modevakschool Kuijpers kwam onze product specialist Boy Baaijens jr. met het advies voor een ULE500 unit. Dit gezien de afmeting van het lokaal en de wensen betreffende luchtdesinfectie om de lucht kwaliteit te verbeteren.

  De ULE500 heeft als groot voordeel dat deze zeer stil werkt aangezien deze is uitgerust met een zeer stille ventilator. Studenten mogen natuurlijk geen geluidshinder ondervinden van de unit. Dat is bij deze UV-C desinfectie oplossing zeker niet van toepassing. Ook is de ULE500 beschikbaar in diverse modellen waaronder een staand model en een model voor muur of plafond bevestiging. Voor dat laatste was gezien de beschikbare ruimte een sterke voorkeur.

  Zo zijn we samen tot de beste oplossing gekomen en kon de ULE500 worden geïnstalleerd en in gebruik worden genomen.

  Installatie UV-C luchtdesinefctie unit DT 1000 Desinfectie toren | Baaijens UV-C Solutions
  UV-C desinfectie bij modevakschool

  Hoe werkt het?

  Hoe werkt dit dan in de praktijk? De aanwezige lucht in het klaslokaal wordt door de unit gevoerd. Hierbij genereren de lampen in de ULE500 unit UV desinfecterend licht. Dit hoog energetische UV-C licht veroorzaakt een fotochemische reactie. Hierdoor worden micro-organismen zoals virussen geïnactiveerd. De gedesinfecteerde, gezuiverde lucht komt hierna terug in de ruimte.

  Dus heel simpel gezegd: de lucht wordt door de unit gevoerd langs speciale lampen, waarbij het licht van deze lampen o.a. virussen en bacteriën elimineert en de gezuiverde lucht weer terug in het lokaal komt.

  Bekijk hier de video